Schedule 

All timings below are in EST (Toronto Time)

All timings below are in EST (Toronto Time). Can't attend? Not to worry! All of our sessions will be recorded and will be available for you to view at any time.

Day 1 (Aug 20)


9:00 AM
9:00 - 9:15 AM (15min)

Welcome to #CRX2020

Halle Asterbadi, Co-founder of ClubRunner welcomes you to our first annual ClubRunner conference. Sharing insights into what is to come as part of this two-day conference, join Halle as she shares insights into the role your membership management system plays in what our new normal is, and how clubs can continue to achieve #membershipsuccess.

9:15 AM
9:15 - 10:30 AM (75min) |
Site Administrator
Treasurer
Secretary
President

What's new this Rotary year

Clubs have been adopting innovative methods to continue supporting their communities and increasing their digital reach. You asked us for features to help you with your mission and we're always happy to deliver. Join our Product Lead, Zachery Woods as he takes you on a tour of everything new waiting for you!

11:00 AM
11:00 - 12:30 PM (90min) |
Site Administrator
Treasurer
Secretary
President

Best Practice: Digital guidelines for a modern website

Your website visitors are in the habit of micro-consumption and easy to access information. Does your website capture their attention? How do you design your website with a user journey in mind? How do you embed social media and why? What brand guidelines should you follow? Join us as we dive into examples of modern websites, the importance of brand guidelines, what to post for to best SEO results, and more.

1:00 PM
1:00 - 2:00 PM (60min) | 
Site Administrator
President

Training: Club 101 | Everything you need to know as a Club Executive

This is a great session for officers in their new role. Get a quick introduction to everything you need to know for a successful year ahead!

2:30 PM
2:30 - 4:00 PM (90min) |
Content Editors

Best Practice: Designing Bulletins

Your email arrived in your members inbox but is it being read? There are lots of things you can do to increase readership and engagement with your members and friends of the club, and reaching out does not have to be difficult. After all, the truth is that your members and friends of the club crave hearing from you. In this session, Omar will dive into the easiest ways to place content in your newsletter, tips on getting you organized and best practices on what makes a newsletter exciting.

4:30 PM
4:30 PM - 5:30pm (60min) |
Content Editors

Top ClubRunner FAQs

Join Jeffrey and Mickey as they cover the most popular questions that club executives have for the ClubRunner team. We'll also go into the most common club executives receive from their members.

Day 2 (Aug 21)


9:00 AM
9:00 - 10:00 AM (60min) |
Event Planner
Secretary

Best Practice: Setting up Virtual Events and Managing Volunteer Schedules/Tasks

We've had to pivot from in person to online events. But that shouldn't stop us from continuing to come together in different ways. Learn how you can use the Event Planner to continue setting up events and how you can get members involved as volunteers.

10:30 AM
10:30 - 11:15 AM (45min) |
Membership Manager
Secretary

Best Practice: Get a 360 degree view of your membership with reports such as member activity, custom directories and more

Your membership management system is the source of truth. Join Omar as he explains why your member data should never be an afterthought and with information presented at your fingertips, it never has to. Get tips on how you can use the concept of gamification through participation points to get your members more engaged.

11:30 AM
11:30 - 12:30 PM (60min) |
Treasurer

Training: Going online with Financials

Learn the in's and out's of how you can track payments vs. open balances and the reports available for you and your members. We'll also go over our new Donations report and cover setting up online payments. If you use an accounting software such as Quickbooks, you will want to stay and hear more about how you can export your financial data out of ClubRunner.

1:00 PM
1:00 - 2:30 PM (90min) |
Secretary

Training: RI Integration

A packed agenda for this session. You will learn more about the top 5 ways you can ensure accurate synchronization with RI's database, best practices to update your member data, how to effectively use the compare and sync feature and how you can add or transfer new members directly from RI's database.

3:00 PM
3:00 - 3:45 PM (45min) |
President
Site Administrator
Treasurer
Secretary

ClubRunner on the Go

Stay connected with your club and district through your phone or tablet. Check out how you can download the ClubRunner app (if you haven't already done so) and get an overview of what's inside.

4:00 PM
4:00 - 4:30 PM (30min)

What's on our roadmap

What's coming up at ClubRunner and what does the road ahead look like? You'll have to join us to hear!

4:30 PM
4:30 PM

Closing Remarks

And that brings us to a close! That was it for this year and we're glad you were able to join us. What will we see as part of #CRX2021?

Get Registered!

 
Join us for our first ever ClubRunner Experience 2020!